Menu
RSS
Konstituisan novi saziv Savjeta MZ Tarevci

Konstituisan novi saziv Savjeta MZ …

Dana 19.10.2017.god. u pr...

Počeli radovi na sanaciji klizišta u velikom mezarju kod Donje džamije

Počeli radovi na sanaciji klizišta …

Nedavno su počeli radovi ...

Rezultati izbora za Savjet MZ Tarevci

Rezultati izbora za Savjet MZ Tarev…

Opština Modriča je na svo...

POZIV na IZBORE za članove Savjeta MZ Tarevci

POZIV na IZBORE za članove Savjeta …

U nedelju 01.oktobra 2017...

Renoviranje toaleta u OŠ Tarevci

Renoviranje toaleta u OŠ Tarevci

"Humanitarno Udruženje "R...

Poziv na predizborni sastanak za izbor SAVJETA MZ TAREVCI

Poziv na predizborni sastanak za iz…

Prema odluci Skupštine Op...

Foto: Gastro susreti u Opštini Vukosavlje

Foto: Gastro susreti u Opštini Vuko…

U nedelju 03.09.2017.god....

Foto: U povodu Kurban bajrama prigodna akademija u kino sali u Modriči

Foto: U povodu Kurban bajrama prigo…

U subotu, drugog dana Kur...

Foto: Smotra folklora u Srebreniku

Foto: Smotra folklora u Srebreniku

U petak 25.08.2017 KUD "Š...

Nazad Naprijed

Tarevački imam Redžo ef. Mehanović održao predavanje za mlade u Odžaku

Tarevački imam Redžo ef. Mehanović održao predavanje za mlade u Odžaku

Jedan od veoma važnih segmenata rada MIZ Odžak jeste rad sa mladima. Za ovaj segment rada i aktivnosti zadužen je Mujo ef. Zahirović-koordinator za rad sa mladima. 
Jedna od trenutnih aktivnosti koja se provodi u okviru rada sa mladima je redovno mjesečno druženje gdje se u opuštenoj atmosferi, razgovorom i prezentacijama aktualiziraju i obrađuju razne teme, pretežno vjerskog karaktera. U narednom periodu predviđeno je da se rad sa mladima učini još zanimljivijim tako što će se upriličiti angažovanje raznih predavača-moderatora koji će kroz razne radionice i predavanja dio svog znanja prenijeti na našu omladinu.

Tako je sinoć (nedjelja, 16.04.2017.god.) na poziv gl.imama Fahrudin ef. Mujanovića u dogovoru sa Mujom ef. prvo predavanje za omladinu održao Redžo ef.Mehanović, imam džemata Tarevci iz Modriče.
On je omladini, koja se okupila u veoma velikom broju, održao interaktivno predavanje na temu "99 zahtjeva Allaha dž.š." gdje se od prisutnih tražilo da dopunjavanjem traženih informacija, a koje se prvenstveno odnose na propise o ahlaku-lijepom ponašanju, demonstriraju poznavanje propisa vjere iz ovog segmenta. 
Cilj je bio da se aktualiziranjem govora o lijepom ponašanju kojem nas vjera uči, svi prisutni podsjete na te propise kako bi ih se mogli pridržavati u svakodnevnom životu, te kako bi svojim ponašanjem u skladu sa tim propisima, doprinijeli ispravljanju djelomično iskrivljene slike o Islamu i muslimanima.
"Ne gledaj Islam kroz muslimane, nego gledaj muslimane kroz Islam."
"Koristim ovu priliku da se zahvalim svojim kolegama Fahrudin ef. i ef.Muji koji su mi učinili čast pozvavši me na druženje sa omladinom iz Odžaka. Mogu kazati da je ovo druženje proteklo u izuzetno lijepoj i ugodnoj atmosferi i da sam izuzetno zadovoljan kako dožekom tako i nivoom znanja koje su omladinci pokazali odgovarajući na postavljena pitanja čime su doprinijeli zanimljivosti večerašnjeg predavanja. Ovaj vid rada sa mladima koji se praktikuje u Odžaku zaslužuje svaku pohvalu jer se iz zainteresovanosti mladih vidi da im se nude sadrzžaji koji su mladima zanimljivi i privlačni. Allaha dž.š. molim da nagradi organizatore ovih aktivnosti, da ih obdari mudrošću i znanjem te da svu omladinu nagradi svojim Rahmetom i Hidajetom." (Redžo ef.Mehanović)

Izvor: Facebook stranica MIZ Odžak

na vrh

Komentarišite članak!