Menu
RSS
Asmir Bungur

Asmir Bungur

URL web stranice:

Obavještenje za poljoprivredne proizvođače

U nastavku vam prenosimo obavještenje odjeljenja za privredu i društvene djelatnost Opštine Modriča:

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači da privredno društvo "ESMA&SS" d.o.o Šije-Tešanj organizuje proizvodnju krastavca kornišona i paprike na otvorenom za potrebe EU tržišta.
Sve informacije vezano za proizvodnju krastavca kornišona i paprike mogu se dobiti na brojeve telefona: 065/634-307 i 053/810-511 lok. 127.

Parafisklane naknade-teg oko vrata privredi

Poznato je da se na svakom nivou vlasti propisuju određene parafiskalne naknade koje čine sredstva budžeta pripadajućeg nivoa vlasti. U uslovima ograničenih budžetskih sredstava, često se pribjegava definisanju novih i/ili povećanju iznosa postojećih parafiskalnih naknada bez prethodno provedene analize njhovog namjenskog trošenja i uticaja na privredu. Na ovaj način se, nesumnjivo, otežava rad postojećih privrednih subjekata (negativno utiče na poslovno okruženje) i smanjuju prilike za: stvaranje novih privrednih subjekata, rad i razvoj postojećih biznisa, te direktno se utiče na odbijanje dolaska investitora i povećanje nezaposlenosti. Iako je većina ovih naknada uvedena i propisana pravilnicima ili uredbama, koje se lakše mogu mijenjati od zakona, zanemarivo je malo učinjeno na smanjenju ili ukidanju parafiskalnih nameta.

Priključi se za RSS feed

Komentarišite članak!