Četvrtak, 28 Marta

12. Međunarodni sajam ruralnog stvaralaštva Tarevci 2021

U periodu od 22. do 24. jula u Tarevcima je održan dvanaesti po redu Međunarodni sajam ruralnog stvaralaštva. Prva dva dana su posvećena obuci i savjetovanju na teme iz poljoprivrede i ruralnog turizma dok je treći dan bio izložbeni dan.
Iako je još uvijek period u kojem su na snazi neke od mjera ograničenja uzrokovanih epidemiološkom situacijom, ipak se može konstatovati da su i edukativni dio sajma a posebno izložbeni bili sa velikim brojem učesnika i posjetilaca.

Sajam je ove godine otvorio novoizabrani načelnik Opštine Modriča, gospodin Jovica Radulović. U obraćanju prisutnim posjetiocima i izlagačima čestitao je na raznovrsnosti izloženih proizvoda i čvrstom opredjeljenju da se i pored otežanih okolnosti proizvodi. Osvrnuo se i na okolnost i teškoće koje su rezultat epidemiološke situacije te da je u tim okolnostima proizvodnja hrane posebno važna.

Ove godine je iz poznatih razloga bio umanjen broj izlagača ali kada se pogleda po štandovima i izloženim proizvoda razlike u odnosu na vrijeme prije korone kao da i nije bilo.

Najkraći zajednički zaključak izlagača posjetilaca i organizatora je u par riječi:
Bilo je lijepo i zanimljivo i svi su zadovoljni.
Upravo ovako izrečeni stav organizatorima organizatore obavezuje da i dalje rade na organizaciji ovog prestižnog događaja.

Fotografije koje slijede će samo potvrditi već rečeno.

Hits: 475