Menu
RSS

Zimska fešta u Omladinskom domu Tarevci

Krenuo tako putnik namjernik u nepoznatom pravcu. Ni cilja ni razloga već eto neka se hoda.
Naiđe tako na semafor kod Doma Pelesića i kako se upali zeleno on po gasu, u jedino mogućem pravcu a da nigdje ne skreće. Pred njim se otvorila duga prava ulica, osvjetljena i ukrašena sa obe strane lijepim kućama. Snijega ima samo toliko da se zna da je zima počela pokazivati svoju ćud.
Kad krenu uz brdo pitao se: Gdje li ja to idem, ali nije stao. Bi mu nekako zanimljivo kad naiđe na dosta oštru lijevu krivinu i novo lagano penjanje. Njemu su u susret nailazila vozila i svi su došli i prošli kao po zadatku. Rado bi da priupita gdje se to on našao ali svi su kako i naišli tako i prošli.
Savladao je on tako nekoliko ležećih policajaca i još jednu poveću uzbrdicu iza koje se pojavi prostrana raskrsnica na kojoj je bilo mnoštvo parkiranih auta.
Pravo ispred njega predivan sebilj. Istina neosvjetljen ali lijep dodatno ukrašen snježnim bjelilom. Sa desen strane osvjetljena kafana sa manjim brojem gostiju. Iznad vrata pisalo je GO-GO.

Više...

Postavljeno spomen obilježje brigadiru Esadu Halilbašiću

Esad Halilbašić je rođen 1947.god. u Tarevcima, od majke Kade i oca Zahira. Odrastao je u rodnim Tarevcima uz dvije sestre i dva brata. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Modriči. Poslije zavšene vojne akademije radio je kao oficir predavač na akademiji u Zadru a zatim obavljao niz operativnih i komandnih dužnosti u JNA. Sredinom osamdesetih godina raspoređen je u TO BiH. Nesretne ratne godine je dočekao kao Komandant Okružnog štaba TO  Doboj. Po izbijanju nesretnog rata u BiH obavljao je dužnost komandanta  Tešanjske brigade u sastavu AR BiH a početkom 1993.god. je raspoređen na  dužnost pomoćnika komandanta II Korpusa AR BiH, za operativno nastavne poslove, u Tuzli.  Poginuo je u aprilu 1993.god, pogođen granatom u selu Ravne kod Kladnja.

Brigadir Esed Halilbašić je za uspješno obavljanje oficirkih  zadataka odlikovan priznanjem Zlatni Ljiljan.

Više...

Konstituisan novi saziv Savjeta MZ Tarevci

Dana 19.10.2017.god. u prostorijama Opštinske izborne komisije u Modriči održana je konstitutivna sjednica novog saziva Savjeta mjesne zajednice Tarevci. Sjednici je prisustvovalo 6 članova Savjeta mjesne zajednice Tarevci koji su javnim glasanjem odlučili da u narednom četverogodišnjem mandatu funkciju predsjednika Savjeta MZ Tarevci obnaša Redžo ef. Mehanović. On će na tom mjestu naslijediti dosadašnjeg dugogodišnjeg predsjednika i aktivistu Zijada Dugića koji se više nije kandidovao.

Više...
Priključi se za RSS feed

Komentarišite članak!